Triggerpoint

Wat zijn triggerpoints?
Triggerpoints ook wel spierknopen genoemd zijn kleine verkrampingen in een deel van de spiervezel waardoor er spanning op de spier ontstaat. De functie van omliggende zenuwen en gewrichten wordt daardoor beinvloed. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen, namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, verkeerde houding maar ook te weinig beweging, stress of slechte voeding.

Het bijzondere van triggerpoints is dat ze de pijn vaak afleiden naar andere plekken van het lichaam. Zo heeft elke triggerpoint een specifiek uitstralingsgebied. De oorzaak van pijn ligt dus ergens anders dan de plek waar het pijn doet! Veel spanning in de monnikskapspier, kan leiden tot hoofdpijn.

Een ander voorbeeld: Triggerpoints in de infraspinatus, een spier die op het schouderblad ligt. De pijn wordt afgeleid naar de schouderkop, arm en duim. Op de plaats van de triggerpoints is er geen pijn. Ook kunnen triggerpoints in deze spier bewegingsbeperking geven aan de schouder.


Gevolgen triggerpoints
Een triggerpoint verkort de spier met als gevolg verhoogde spierspanning, met als gevolg pijn en stijfheid van nek en schouders, rugpijn, spierkramp, hoofdpijn, migraine.

Tijdens een ontspanning- of hotstone massage kan ik triggerpoints behandelen, uiteraard is daar extra tijd voor nodig.

De extra kosten zijn € 5,00


andere

Rozenkwarts Behandeling voor gezicht of lichaam. Kobido Japanse gezichtsmassage. Ontspanningsmassage HotStone massage Bindweefsel massage Vlindermassage Chinese Voetreflex Massage Afslankmassage Zwangerschapsmassage Triggerpoint Elastisch tapen Cupping therapie
HSDesign 2010