Bindweefsel massage

Zit je in de knoop en een beetje vastgeroest, overweeg dan eens een Bindweefsel massage

deze wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefsel massage is een reflexzone massage, op het lichaam bevinden zich zones die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Zo'n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen "verklevingen" verminderen.

De behandeling begint met een rugonderzoek dat zittend op de massagetafel wordt uitgevoerd. Er wordt o.a. het bindweefsel van de rug in plooien opgetild of geduwd, zo is te zien en te voelen waar de eventuele klachtenzones zich bevinden. Vervolgens wordt, liggend op de tafel, met massage grepen in of van het bindweefsel de doorbloeding geactiveerd en de kwaliteit van het bindweefsel verbeterd. Afvalstoffen of verklevingen worden zo losgemaakt. Na afloop wordt het rugonderzoek herhaald. Bindweefsel massage kan eenmalig worden uitgevoerd om de onderliggende probleemzones te belichten. Meestal zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om zo aanwezige stoornissen te verminderen.

Bindweefsel massage kan een positief effect hebben op o.a. klachten als hoofdpijn en migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag en darm aandoeningen, slapeloosheid, doorbloedingsstoornissen etc. daarnaast hebben de technieken een goed effect op een verslapte of slecht doorbloede huid en op cellulite, striae en littekenweefsel.

Een bindweefsel massage duurt maximaal 30 minuten. Aangezien een bindweefsel massage niet altijd even prettig aanvoelt, is het fijn om aansluitend een ontspanningsmassage te ondergaan.

Kosten van een bindweefsel behandeling:
1e consult € 47,50 (incl. afname van anamnese, als er sprake is van ernstige klachten)
vervolg behandelingen € 35,00 (30 min.)

Bindweefselbehandeling inclusief ontspanningsmassage: € 47,50
(60 min.)

Bindweefselbehandeling gevolgd door een hotstonemassage: € 57,50
(75 min.)
andere

Rozenkwarts Behandeling voor gezicht of lichaam. Kobido Japanse gezichtsmassage. Ontspanningsmassage HotStone massage Bindweefsel massage Vlindermassage Chinese Voetreflex Massage Afslankmassage Zwangerschapsmassage Triggerpoint Elastisch tapen Cupping therapie
 

 

 

 

 

 

 


HSDesign 2010